Marosvásárhelyről Brüsszelbe repül a Ryanair

iho   ·   2013.05.02. 10:26

A Ryanair első repülőgépe Brüsszelből érkezett Marosvásárhelyre 150 utassal a fedélzetén, és egy órával később indult vissza a brüsszeli Charleroi repülőtérre mintegy száz utassal. A vonalon heti két alkalommal, kedden és pénteken száll majd a Ryanair-gép, csütörtökönként és vasárnaponként az Olaszországi Pisa és Marosvásárhely között repül az ír fapados – jelenti a kolozsvári Krónika című erdélyi napilap.

A Ryanair illetékesei kijelentették, évi 30 ezer utast szeretnének szállítani a marosvásárhelyi járatokon. A marosvásárhelyi repülőtér januárban kötött öt évre szóló szerződést az ír légitársasággal.

Európa vezető fapados légitársasága 28 ország 168 repülőteréről működtet mintegy 1500 járatot. A Ryanair honlapja szerint 1987-ben a román Taromtól vásárolták első három sugárhajtású repülőgépüket.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.