Martin Lundstedt a Scania új elnök-vezérigazgatója

iho/közút   ·   2012.06.04. 12:30

Lundstedt 2012. szeptember 1-én kezdi meg munkáját új pozíciójában, amelyben Leif Östlinget követi. Östling ugyanis a Volkswagen AG igazgatótanácsának tagja lesz.

Martin Lundstedt 1967-ben született, majd egyetemi tanulmányai végeztével 1992-ben csatlakozott a Scaniához, ahol különböző területeken töltött be vezetői pozíciót. 2001 és 2005 között a Scania franciaországi egységeinek ipari tevékenységéért volt felelős, ezt követően 2007-ig a tehergépkocsikért felelős alelnöki pozícióban dolgozott. Innen lépett tovább jelenlegi pozíciójába és lett a vállalat ügyvezető alelnöke, illetve a Scania hálózatáért és értékesítéséért felelős vezetője - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Martin Lundstedt mosolyog - Fotó: Scania

Leif Östling, a Scania AB jelenlegi elnök-vezérigazgatója, szintén szeptember 1-én kezdi meg munkáját a Volkswagen AG igazgatótanácsában, valamint szintén ettől a naptól kezdve tagja lesz az MAN AG felügyelőbizottságának. Ugyanekkor Anders Nielsen veszi át az MAN AG elnök-vezérigazgatói pozícióját. Nielsen jelenleg a Scania AB igazgatóságának tagjaként a vállalat termelési és logisztikai rendszereiért felel.

Kapcsolódó hírek