Mától kétszer 3 sáv az M7-es és az M6-os között

MTI   ·   2012.07.26. 12:36

Csütörtöktől kétszer három sávot használhatnak a járművek az M0-ás körgyűrű M7-es és M6-os autópálya közötti szakaszán – közölte az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.

A közlekedés biztonsága érdekében a két forgalmi irányt elválasztó sávba fokozott visszatartó képességű vasbeton terelőfalat telepítettek. Így a viszonylag gyakori és általában súlyos kimenetelű korlátátszakításos balesetek valószínűsége ezen a szakaszon minimálisra tehető – olvasható a közleményben.

Szintén csütörtöktől újból használható az M7-es autópálya felé vezető oldalon a 7-es főúti csomópont felhajtóága, és zavartalanul üzemel az Anna-hegyi pihenőhelypár is.

Jelezték ugyanakkor, hogy a Forma–1-es Magyar Nagydíjat követően az új szakaszon – forgalomterelések mellett, elsősorban a leállósávon – folytatódnak majd a zajárnyékoló falak építésével és a vízelvezető rendszer korszerűsítésével összefüggő munkák.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.