Megkezdődött a végszerelés

Szilágyi Károly   ·   2012.07.16. 18:30
cim1

Már korábban elkezdték a statikus tesztekre szánt gép összeszerelését, ez lesz az első, amelyik fel is száll majd. A tervek szerint az új utasszállító a berepülési program végeztével 2014-ben áll majd szolgálatba.

Megérkezett az elülső rész, még zöld állapotban

A 21 méteres darabot a szintén franciaországi Saint-Nazaire-ban szerelték össze, onnan egy Airbus Belugával repítették a Toulouse-i gyárba. A törzs középső és hátsó szekciójával idén nyáron fogják összeszerelni az extraszéles törzsű gépet.

Az előszerelet törzsdarab a végszerelő hangárban

Az ehhez hasonló nagyobb alkatrészeket az Airbus különböző európai országokban, Nagy Britanniában, Spanyolországban és Németországban szerelik össze, majd az óriás teherszállító repülőgéppel, a Belugával szállítják a dél-francia városba, ahol a végszerelést végzik, és majd innen is fog elrepülni leendő tulajdonosához.

A Farnborough-i repülőszalon egyik fontos mozzanata volt, hogy az Airbus újabb megrendeléseket kapott a 350-esre: a Cathay Pacific ráadásul a legnagyobb, leghosszabb törzsű 350-1000-ből vásárol 26 példányt.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.