MH370-es: mindjárt vége a keresésnek?

MTI/iho   ·   2014.04.19. 09:15

A víz alatti keresést leszűkítették egy tíz kilométer sugarú területre, ahol a feltételezések szerint az MH370-es járatának fekete dobozaitól pulzáló jeleket észleltek április 8-án. A terület átfésülésével öt-hét napon belül végezhetnek kedvező időjárás esetén. A keresésben kulcsfontosságú amerikai robot-tengeralattjárót közben rekord mélységbe, 4695 méter mélyre bocsátották le.

A Bluefin-21 nevű, hangradarral ellátott szerkezet mélységi korlátja eredetileg 4500 méter volt, a szakemberek azonban változtattak beállításán, mert a kutatás eddig nem vezetett kézzel fogható eredményre. A négymillió dolláros robot-tengeralattjáró eddig hat merülést teljesített, a legutóbbin készült felvételek elemzése még folyik – közölte a JACC.

A központ tájékoztatása szerint szombaton tizenegy repülőgépet és tizenkét hajót küldtek ki az eltűnt gép keresésére az ausztráliai Perth-től mintegy kétezer kilométerre nyugatra. A Malaysian Airlines Boeing-típusú gépének március 8-án veszett nyoma, miközben 239 emberrel a fedélzetén Kuala Lumpurból Pekingbe tartott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek