Mindig is gyúrni akart egy autópálya vagy autóút pihenőjében? Irány a Rábaköz pihenőpár!

iho/közút   ·   2020.06.01. 09:00
rabakoz_komplex_piheno0

A Rábaköz komplex pihenőpár Sopronnémetitől délre található, Sopronnémeti és Szil között. A pihenő a későbbiekben üzemanyagtöltő állomással bővíthető, illetve kiépítették az elektronikus töltőállomás kialakításához szükséges infrastruktúrát is. A két komplex pihenőhelyen oldalanként

Kattintsanak képeinkre, nézzenek szét a pihenőkben (fotók: NIF Zrt.)

  • harminc, illetve harmincöt személygépjármű parkolót,
  • huszonkilenc, illetve harmincegy tehergépjármű parkolót,
  • valamint öt és három autóbusz parkolót

alakítottak. A hulladékok tárolására oldalanként legalább két mélyépítésű hulladék tározó tartályt építettek be. Az utazóközönség komfortjáról vizesblokkok és pihenőbútorok – játszótér és fitneszpark – is gondoskodnak.

Vas megyében, a Vámoscsalád pihenőhely mellett mindkét oldalon tengelysúlymérő állomás is készült. A jobb és baloldali pihenőhelyen megépült egy-egy mérőház, oldalanként egy-egy tengelysúly- és össztömegmérleg, a mérlegekhez kapcsolódó elektronika (jelzőlámpák, kamerák), amelyeket már üzembe is helyezett a Magyar Közút. A teherautók kiválasztására egy-egy előszűrő állomás készült kamerákkal, rendszámfelismerő rendszerrel, burkolatérzékelőkkel az autópályával párhuzamos útra, valamint oldalanként két-két változtatható jelzésképű táblát is telepítettek.

A beruházás részeként a tengelysúly- és össztömegmérlegek előtti és utáni szakaszon betonburkolat épült, kiváltották a közműveket is. A kamionparkolók mellé oldalanként egy-egy toalett, valamint padok, asztalok, hulladékgyűjtők épültek.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós forrás felhasználásával valósult meg. A kivitelezést a Colas Út Zrt. végezte nettó 5 milliárd 900 millió forintból.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek