MTÜ: folytatódik a Balatoni Hajózási Zrt. flottájának megújítása

MTI/iho   ·   2022.03.18. 09:00
03_bahart_komp_katamaran

Az első komp néhány napja került vízre Révkomáromban, és még az idén mind a négy új hajó megérkezik a Balatonra.

Negyven éve nem volt új hajója a Balatonnak. Most két 45 méteres kompot, és két 35 méteres katamaránt szerez be a Bahart 5 milliárd 700 millió forintból. A fejlesztésekre az értékesített ingatlanokból származó bevétel nyújt fedezetet. A mostani beruházás a hajózási társaság 2030-ig tervezett teljes modernizációs folyamatának első üteme. Az új járművek a legkorszerűbb műszaki és utaskiszolgálási eszközökkel rendelkeznek, megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak.

Leendő balatoni komp a Dunán, egyelőre (fotók: MTÜ)

Az első új hajó, az egyik komp a napokban került vízre a gyártó komáromi üzemében. A szerelési munkálatok a vízen folytatódnak, és az üzempróbák is megkezdődnek. Áprilisban az egyik katamarán is vízre kerül, ezt követően megkezdődik a hajók szállításra való felkészítése. Az új járművek méretükből adódóan a Sión teljesen összeszerelt állapotban nem szállíthatók, végszerelésüket a Balatonon végzik.

A katamarán ilyen lesz

A kompok Szántódrév és Tihanyrév között, míg a katamaránok Siófok és Balatonfüred, illetve Tihany között, valamint a Fonyód–Badacsony útvonalon közlekednek majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek