Nem kötöttek e-útdíj szerződést

MTI   ·   2013.01.03. 15:39

A győztes Getronics Magyarországnak így még várnia kell a szerződéskötésre. A T-Systems azért kért előzetes vitarendezést, mivel szerette volna megnézni a nyertes ajánlat műszaki tartalmát, de ezt nem tehette meg, mivel azt a Getronics üzleti titoknak minősítette. Az ÁAK a betekintést megtiltva arra hivatkozott, hogy valamennyi ajánlattevő ezt a részt üzleti titoknak minősítette a maga ajánlatában.

Csütörtöki közleményében a T-Systems kiemeli: az előzetes vitarendezés megtagadása ellenére, azért nem kért jogorvoslatot a Közbeszerzési Döntőbizottságtól, mivel azzal jelentősen késleltetné a használatarányos útdíj bevezetését. Ezzel pedig borulna a költségvetés idei bevétele is.

A tervezett bevétel az e-útdíjból a második félévre 75 milliárd forint, de számos más jogszabály is tényként kezeli azt, hogy a 3,5 tonnánál nagyobb tömegű járművek július elejétől már használatarányos útdíjat fizetnek. Így például ezekre nem lehet idén éves útdíjmatricát vásárolni.

A tenderre a Getronics Magyarország Kft. nyújtotta be a legolcsóbb ajánlatot. A cég nettó 34,89 milliárd forintos áron vállalta a feladat elvégzését. A következő a China International Corporation volt, amely 47,3 milliárd forintért vállalta volna a rendszer kiépítését. A T-Systems ajánlatában 53,4 milliárd, míg a Kapschéban 68,1 milliárd forint szerepelt.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában arról ír, hogy a Getronics azt kérte az ÁAK-tól, január közepéig halasszák el a szerződés aláírását.

Kapcsolódó hírek