Online bemutatók és akciók a közlekedési kultúra napján

MTI/iho   ·   2021.05.11. 07:55

Május 11. a közlekedési kultúra napja; a járványhelyzet miatt az idén is főként online bemutatókkal, akciókkal, előadásokkal és pályázatokkal hívják fel a figyelmet a kulturált közlekedés és a közlekedésbiztonság fontosságára a kezdeményezéshez csatlakozó szervezetek.

A programot a Közlekedéstudományi Egyesület koordinálásával hetedik éve rendezik meg, már több mint nyolcvan partnerszervezet közreműködésével.

A toleráns, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás a biztonságos közlekedésnek is az alapja, a közúti, a kötöttpályás, a vízi és a légi közlekedésben egyaránt.

Bíró József, a Közlekedéstudomány Egyesület társelnöke, a közlekedési kultúra napja kampány alapítója azt hangsúlyozta, a kezdeményezésnek főként az a célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét arra: a közlekedésben kölcsönösen, partnerként figyeljünk mindenkire.

Az idén is szavazni lehetett az év kerékpárútjára, körforgalmára, hídjára, KRESZ-parkjára, társadalmi felelősségvállalás pályázatára, közlekedési kiadványára, és közlekedésbiztonsági fotójára. A Kisművész pályázaton általános iskolások és a középiskolások rajzait, videóit várták közlekedési témákban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.