Online e-matrica-ütemező segíti az autósokat

MTI   ·   2018.09.27. 12:40

Online e-matrica-ütemezővel segíti az autósokat a NÚSZ Zrt. annak érdekében, hogy a nyár végétől a kevésbé pénztárcabarát éves e-matrica megvásárlása helyett a havi jogosultságot válasszák – közölte a NÚSZ Zrt. csütörtökön az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint az országos, éves e-matricák mindig a következő év január végéig érvényesek, ami azt jelenti, hogy ezt a típust igazán nyárig éri meg megvásárolni, ugyanakkor a társaság értékesítési adatai és a felhasználói szokások azt mutatják, hogy az év második felében is számottevő a kereslet az éves e-matricára. Ez egyrészt arra vezethető vissza, hogy az autósok sajnos tévesen úgy tudják, az éves e-matrica a vásárlás időpontjától számított egy évig érvényes, másrészt sokszor a kényelmi szempontok vezérlik a járművezetőket.

A közleményben Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója kifejtette, hogy az ügyfelek egy része nem akar vesződni a havi vásárlással, vagy attól fél, hogy elfelejti azt határidőre megvenni, ezért inkább biztosra megy, és marad az éves e-matricánál. Számukra dolgozták ki azt az ingyenes szolgáltatást, amellyel, ha kérik, az év végéig automatikusan aktiválják megvásárolt havi e-matricájukat. Idén eddig közel 3500 úthasználó vásárolt úgy országos, éves e-matricát, hogy számukra már a havi változat lett volna előnyösebb. Ők a havi matricákra való áttéréssel mintegy harmincmillió forintot takaríthattak volna meg. Annak érdekében, hogy az autósok ne járjanak rosszul, a NÚSZ Zrt. viszonteladói partnerei számára október 1-től már nem engedélyezi az országos, éves e-matrica eladását. Erre kizárólag a társaság ügyfélszolgálati irodáiban és online értékesítési felületén (https://ematrica.nemzetiutdij.hu/) lesz lehetőség.

A NÚSZ Zrt. értékesítési mutatói szerint a járművezetők 2018 első kilenc hónapjában közel 416 ezer országos, éves e-matricát vásároltak, ami több mint tizenhat százalékkal haladja meg a 2017-es, 358 ezres értéket. Ez idén eddig mintegy bruttó tizennyolcmilliárd forintos bevételt jelentett a magyar költségvetésnek.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek