Optimalizálás a benzinkutakon

iho   ·   2020.05.04. 13:57

A márciusi állapothoz képest a gázolaj értékesítése negyedével, míg a benziné ennél nagyobb mértékben, akár harminc százalékkal is visszaesett áprilisban Magyarországon. A kínálattal nincsen gond, hiszen olaj van bőséggel, viszont az üzemanyag-kereslet Magyarországon is jelentősen visszaesett a töltőállomásokon.

Az említett számok átlagos visszaesést takarnak, de akadtak olyan töltőállomások, ahol sokkal nagyobb mértékben csökkent a bevétel. Volt olyan autópálya mentén álló benzinkút, ahol egy nap alatt egyetlen autót töltöttek fel. Ezért normális, hogy van olyan országos hálózat, ahol optimalizálnak, vagyis időszakosan bezárnak kutakat. Ezen hálózatok között megemlítették a Shellt és a Molt. Inkább az a jellemző, hogy rövidített nyitva tartással működnek a kutak, ezzel is csökkentve a veszteséget.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Hosszú hétvége március idusán: csütörtökön már péntek van a MÁV-nál

iho   ·   2024.03.13. 08:50

Március 15-én, a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.