Optimalizálás a benzinkutakon

iho   ·   2020.05.04. 13:57

A márciusi állapothoz képest a gázolaj értékesítése negyedével, míg a benziné ennél nagyobb mértékben, akár harminc százalékkal is visszaesett áprilisban Magyarországon. A kínálattal nincsen gond, hiszen olaj van bőséggel, viszont az üzemanyag-kereslet Magyarországon is jelentősen visszaesett a töltőállomásokon.

Az említett számok átlagos visszaesést takarnak, de akadtak olyan töltőállomások, ahol sokkal nagyobb mértékben csökkent a bevétel. Volt olyan autópálya mentén álló benzinkút, ahol egy nap alatt egyetlen autót töltöttek fel. Ezért normális, hogy van olyan országos hálózat, ahol optimalizálnak, vagyis időszakosan bezárnak kutakat. Ezen hálózatok között megemlítették a Shellt és a Molt. Inkább az a jellemző, hogy rövidített nyitva tartással működnek a kutak, ezzel is csökkentve a veszteséget.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.