Óriáskerékbe gabalyodott a kisrepülő

iho/repülés   ·   2011.10.01. 13:13

Két utassal a fedélzetén óriáskerékbe akadt egy ultralight kisgép Ausztráliában, Új Dél-Wales tartományban, Sydney-től mintegy 350 kilométerre, egy Taree nevű kisváros vásárában. A gépen ülőknek nem esett baja, miképp az óriáskeréken ülők közül sem sérült meg senki, viszont két gyerek másfél óráig az óriáskerék foglya maradt, míg ki nem szabadították őket.

A gép utasai pedig csaknem három órát töltöttek a kisgép kabinjában, és ők sürgették a tűzoltókat, hogy először a gyerekeket mentsék. Közben a tűzoltóknak azt is meg kellett akadályozniuk, hogy a gépecskéből csordogáló benzin lángra kapjon.

Hogy a  24-7634 lajstromjelű Cheetah Sierra 200 miért gabalyodott bele az óriáskerékbe, arról egyelőre nincs megerősített információ, szemtanúk szerint a közeli reptérről felszállóban az ultralight valamiért nem tudott normálisan emelkedni és magasságot nyerni. A baleset szerencsére akkor következett be, amikor a meg-meginduló eső miatt kevesen voltak az óriáskeréken.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.