Pályázzon gázbuszokra az év végéig!

iho   ·   2014.10.05. 14:28

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az eredeti határidőt meghosszabbítva, december 31-én éjfélig várja a pályázatokat az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Közösségi közlekedésben üzemeltetett földgázüzemű (CNG) autóbuszok beszerzését elősegítő alprogramban. A szaktárca összesen 1,6 milliárd forint támogatást ad új autóbuszok megvásárlásához állami vagy önkormányzati tulajdonú közösségi közlekedési társaságok számára.

A tárcánál az elmúlt időszakban több lehetséges pályázó kezdeményezte a határidő meghosszabbítását, főként a kötelezően lefolytatandó, feltételes közbeszerzési eljárás időigényességére hivatkozva. A minisztérium ezért döntött úgy, hogy több időt biztosít a pályázók számára a szükséges előkészületekhez.

A rendelkezésre álló forrásból az új földgázüzemű autóbuszok beszerzési árának harminc százaléka fedezhető. A támogatás mértéke szóló kialakítású járművenként legfeljebb 21 millió forint, csuklós autóbuszonként 28 millió forint lehet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek