Panama: vádirat a Sólyom Airways tulajdonosai ellen

iho   ·   2014.01.10. 10:21

Panamában elkészült a vádirat, már hivatalosan is vádlott a közép-amerikai országban a Sólyom Airways jelenlegi irányítójaként ismert Welsz Tamás – tudta meg az Index panamai hatósági forrásokból.

Welszt és barátnőjét, Horthy Andreát közokirat-hamisítás és csalás miatt az Interpolon keresztül is körözteti a panamai ügyészség, miután a közép-amerikai országból megszöktek. A nemrég elkészült vádirat szerint a Panamában Tom Wallace-ként ismert Welsz Tamás két társával, Horthyval és egy panamai, Eduardo Enrique Arange Sucre nevű férfival közösen olyan kinti offshore cégeket nyúlt le, amelynek valódi tulajdonosai magyar üzletemberek voltak.

A panamaiak elfogatóparancsot adtak ki ellenük, majd tavaly ősszel az Interpolon keresztül is köröztetni kezdték őket.

Közben Welsz és Horthy budapesti cége, a Charity March Kft. a Seychelle-szigeteken bejegyzett cég, a Cavalli Continental Ltd. tulajdonába került, majd megvásárolta a Sólyom Airwayst. Welsz a sajtónak azt állította, afrikai befektetőket szerez a csődbe ment légitársaságnak.

A magyar üzletemberek, akiknek az offshore cégeit Panamában a vádirat szerint csalással megszerezte, a magyar rendőrségen is feljelentést tettek, de Budapesten Welszék még csak gyanúsítottak sem lettek, pedig az Index információi szerint a panamaiak minden szükséges dokumentumot megküldtek a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályának, írja az Index.

Kapcsolódó hírek