Partra szálltak az oroszok Szíriában

iho/hajózás   ·   2012.03.20. 10:02

A tengerészgyalogság akciójának célja az, hogy jelezzék Oroszország jelenlétét a feszültséggel terhes régióban és adott esetben lehetővé tegyék az orosz állampolgárok kimenekítését. Az Iman az Ivan Bobnov nevű hajót váltotta, amely ugyancsak tengerészgyalogosokkal a fedélzetén horgonyzott a szíriai partoknál – írja az mno.hu az MTI-re hivatkozva.

Oroszország az utóbbi napokban egyre nagyobb nyomást gyakorol Szíriára, hogy utóbbi ne gátolja a nemzetközi humanitárius segélyszervezetek tevékenységét a közel-keleti országban. A terrorellenes egység partra szállása szintén a nyomásgyakorlás része lehet. Anatolij Szergyukov védelmi miniszter ugyanakkor tagadta, hogy speciális erőik Szíria belsejébe is behatoltak volna.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.