Pécs: vissza a tavaly nyári menetrendhez?

iho/közút   ·   2012.06.28. 09:01

Az elmúlt napokban nagy felháborodást váltott ki a Tüke Busz Zrt. által végrehajtott közel 10 százalékos járatritkítás a pécsi tömegközlekedők körében. A járatritkításról a város új tömegközlekedési szolgáltatója valótlan közleményeket adott ki. A közlemények és hivatalos tájékoztatás a minden évben szokásos nyári járatritkításról szólt, ami nem igaz. A járatok jóval ritkábban közlekednek, mint tavaly ugyanezen időszakban – idézi a bama.online baranyai hírportál a PTKE – Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület közleményét.

Eszerint az egyesület egyeztetést folytatott Árki Sándor vezérigazgatóval, a jövő hét közepére pedig egy új vonalhálózati tervet készít elő, melyben tarifaváltozásokat is fog javasolni. A közlemény leszögezi: nem halogatható tovább a vonalhálózat átszervezése.

A PTKE által javasolt rendszer hatékonyabban tudja majd lekövetni az évek alatt megváltozott, ám figyelembe nem vett pécsi igényeket – ígéri az egyesület. „Alapjaiban hosszú vonalak kapnak majd szerepet a javaslatban, illetve az átszállások minimalizálására törekszünk majd. A járatritkítások miatt folyamatosan érkező panaszok miatt azonnali beavatkozást várunk az Önkormányzattól és a Tüke Busz Zrt. illetékeseitől. Gyors és szükséges megoldásként javasoljuk azt, hogy vezessék be a tavaly kiadott nyári menetrendet.”

Kapcsolódó hírek