Polgári Repülés Világnapja: hazai díjazottak

iho   ·   2014.12.09. 16:15
cim

A Polgári Repülés Világnapja alkalmából hétfőn este – szakmai fogadás keretében – átadták az idei Magyar Polgári Repülésért Érdemérmeket. A díjakat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára, Becsey Zsolt adta át a miniszter képviseletében.

A Magyar Polgári Repülésért Érdemérem Kuratóriumának szavazása és felterjesztése alapján a 2014. évi díjazottak egyike Balogh Miklós, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság helyettes vezetője, mindazon tevékenysége elismeréseként, amellyel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér biztonságos és hatékony működését segítette elő.

Díjat kapott Both Lajos, a gödöllői repülőtér és a Sky Escort Aero Klub vezetője, mint a magyar ejtőernyőzés meghatározó személyisége életpályájának elismeréseként. Ugyancsak díjban részesült Hegyi László, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. radaüzemeltetője, a légiforgalmi irányítás szolgálatában eltöltött több évtizedes eredményes munkássága elismeréseként, és posztumusz Oláh Attila, a Magyar Repülő Szövetség repülésbiztonsági vezetője, a magyar repülés szolgálatában eltöltött eredményes pályafutása elismeréseként.

Közlekedésért Érdemérmet kapott Ruzsiczky Pál, a Wizz Air oktató kapitánya, repülésbiztonsági kapitánya – az elismerést Becsey Zsolt, közlekedésért felelős helyettes államtitkár adta át számára. Az idei évben a Magyar Polgári Repülésért Érdemérem Kuratóriuma megalapította a Magyar Polgári Repülésért Junior Díjat, amelyet elsőként Sebők Balázsnak, a Légimentők megfelelőség biztosítási és biztonsági vezetőjének ítélt oda.

Kitüntették Magyarország legidősebb aktív pilótáját is

A Polgári Repülés Világnapja alkalmából a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke Életmű díjat adományozott Wally Tibor pilótának a repülésben aktívan eltöltött 73 esztendeje tiszteletére. Elnöki elismerésben részesült Molnár Tibor és Horváth Péter, a pilóta képzés két kiemelkedő személyisége a légiközlekedésben eltöltött több évtizedes tevékenysége elismeréseként. A elismeréseket Győri Gyula, az NKH elnöke adta át.

A kitüntetettek egyike, Both Lajos az egyik közösségi oldalon írt érdekes és fontos megjegyzést: „Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a Polgári Repülés Világnapja alkalmából, hazánkban is hagyományosan megrendezésre kerülő szakmai fogadáson és díjátadó ünnepségen, számomra a Magyar Polgári Repülésért Érdemérem kitüntetést adományozták.
Kórházi kezelésem miatt a díjátadón személyesen nem tudtam megjelenni.

Aki nem szerepel a csoportképen: Both Lajos

Az érdemérmet nevemben Gyenes Szilárd, Gödöllő város alpolgármestere vette át. Ez is bizonyítja, hogy a város tulajdonában lévő sportrepülőtér és az ott tevékenykedő sportrepülők, ejtőernyősök, valamint a Gödöllő város vezetése között az együttműködés kiválóan is tud működni. Köszönetemet fejezem ki azoknak, akik több évtizede segítették munkámat, munkatársaimnak, barátaimnak, repülő és ejtőernyős tanítványaimnak azért a tevékenységért, ami alapján ezzel a díjjal is szeretett REPÜLŐTERÜNK hírnevét öregbíthettem” – hangzik Both Lajos levele.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek