Rakétaveszély Izraelben: sok társaság leállítja járatait

iho   ·   2014.07.22. 19:01
tel_aviv_delta_cim

Friss hírek szerint a Lufthansa, a British Airways és a KLM is úgy döntött, hogy "további intézkedésig" nem indítják el járataikat Ben Gurionra. Hasonlóképp szünetelteti tel-avivi forgalmát a Wizz Air is. A légitársaság szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében ezt írja: „A Wizz Air továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását, és ennek megfelelően dönt a változtatásokról.”​

Egy Facebook-bejegyzés szerint Izrael nemzeti légitársasága továbbra is naponta kétszer, reggel és este, zavartalanul repül Budapest és Tel Aviv között.

Korábban írtuk:

Az FAA, az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal a következő 24 órára eltiltotta az amerikai légitársaságok járatait a Tel Aviv Ben Gurion repülőtér használatától, mivel egy rakéta csapódott be a repülőtér körzetében.

A rakéta hírére a Delta a már a Földközi-tenger keleti medencéjében repülő járatát Párizsba irányította át. Nem sokkal később az American Airlines is bejelentette, hogy leállítja az amerikai kontinens és Tel Aviv közötti járatait.

A hírek általában arról szólnak, hogy a Tel Aviv melletti Jahúd település, ahová a rakéta becsapódott, tíz kilométerre van a településtől, valójában sokkal közelebb, az egyik pályától csak kb. egy kilométer a távolsága.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.