Rendszámfelismerő rendszer Csepelen

MTI   ·   2012.01.13. 13:04

Rendszámfelismerő rendszert adott a XXI. kerületi önkormányzat a városrész közterület-felügyeletének – tájékoztatott a kerület.

Sághi Jenő, a közterület-felügyelet kerületi vezetője elmondta, hogy az online rendszer közvetlen kapcsolatban van a nyilvántartóval, így a rendszám leolvasása után a készülék jelzi, ha esetlegesen körözik a gépjárművet vagy nem fizették be az után a kötelező biztosítást. Hozzátette: a felügyelet az új Csepel Polgárőr Egyesülettel közösen használja a rendszert, de a csepeli rendőrséggel is terveznek közös szolgálatot. Az önkormányzat 500 ezer forintot költött a berendezésre.

A közterület-felügyelet vezetője nagy előnynek nevezte az új rendszert, közlése szerint így nem lehet „jegelni” a járműveket. Utalt arra, hogy Csepelen több mint egy hónapja megkezdték az üzemképtelen járművek elszállítását, majd azokét is, amelyek engedély nélkül, lejárt műszaki vizsgával parkolnak a kerületben.

A felügyelet eddig csaknem 40 autót szállított el, ennek kapcsán Sághi Jenő hangsúlyozta: „rendet kell tenni a területen és gőzerővel ezen vagyunk”. A gépjárműveket érintő intézkedésekkel párhuzamosan megkezdték a kóbor kutyák befogását is, ezek többnyire a városrész környéki erdőkben élőktől húzódnak beljebb, a lakott területre.

Kapcsolódó hírek