Rengetegen használják a díjköteles utakat fizetés nélkül

MTI   ·   2020.05.25. 15:15

A társaság jogosulatlan úthasználat miatt márciusban 18 ezer, áprilisban pedig több mint tízezer esetet adott át a bírságot kiszabó rendőrségnek. Márciusban az e-matrica rendszerben közel húszmillió, áprilisban 13 millió áthaladásnál ellenőrizte a személygépjárművek úthasználati jogosultságát a NÚSZ. A 3,5 tonna feletti járművekre vonatkozó e-útdíj rendszerben az év harmadik hónapjában 6,5 millió, a negyedik hónapban több mint ötmillió tehergépjármű-áthaladásnál ellenőrizte a díjfizetést a kamerarendszer. Előbbinél megállapították, hogy az e-matrica nélkül közlekedők 45 százaléka külföldi volt a vizsgált két hónap átlagában. Utóbbinál pedig kiderült, hogy a jogosulatlan úthasználatok 82 százalékát külföldi tehergépjármű-vezetők követték el a vizsgált időszakban.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató arra hívja fel a több hétig tartó kijárási korlátozás után most útnak induló autósok figyelmét, hogy ne feledkezzenek el az érvényes úthasználati jogosultság megvásárlásáról.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek