Ryanair: bizonytalan repülések?

iho/repülés   ·   2012.02.20. 18:08

A Valentin-nap apropójából kiosztott Ryanair-ingyenjegyekre jogosító utalvány után sokan hiába várják a repülést lehetővé tevő visszaigazolást – írja az Index.

Mint ahogy mi is jeleztük, a Ryanair Valentin-nap alkalmából, mintegy 1800 ingyenjegyre jogosító utalványt osztott szét a Westendben. A rövid határidőn belül felhasználható utalvánnyal a Brüsszelbe, Baden-Badenbe, Lübeckbe, Göteborgba vagy Memmingenbe (Nyugat-Münchenbe) lehet repülni. Csakhogy az emailben vagy faxon visszaküldött voucherra számos olvasónak semmilyen visszaigazolása nem érkezett napok óta, pedig a repülésük napja vészesen közeleg.

A voucheren az is szerepelt, hogy a Ryanair nem köteles a megadott dátumra helyet biztosítani illetve az ajánlatot az ír fapados „saját belátása szerint bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja”.

Az egyik olvasó az elsők közt küldte vissza a vouchert, de ez sem volt elég a boldoguláshoz: „Először azt a választ kaptam, hogy a foglalások beérkezési sorrendben történnek. Erre elmondtam neki, hogy  én egy órával az osztogatás kezdete után már elküldtem nekik. Ekkor jött egy pár másodperces néma csend a vonal másik végéről, majd türelmet kért [az ügyintéző]. Miután visszatért azzal a válasszal, hogy hát sajnos ők kinyomtatták a vouchereket, de azok összekavarodtak és nem beérkezési sorrendben csinálják a foglalásokat.”

A Ryanair az Index kérdésére azt felelte, hogy a promóció vártnál nagyobb sikere miatt lassabb a foglalási folyamat. Elmondásuk szerint a beérkező igények 97 százalékát már feldolgozták és vissza is igazolták a foglalást, a maradékot pedig még ma estig elintézik. Ha valaki mégsem fér fel a kívánt járatra, azzal meg fognak egyezni az átfoglalásról. Külön kérik emellett, hogy az érintettek ellenőrizzék a levelezőrendszerük spamfiókját, mert előfordulhat ilyen típusú hiba is. A légitársaság arra kéri még az érintetteket, hogy írjanak a promotions@ryanair.com-ra még egyszer, hátha elírták az email címüket vagy nehezen felismerhető a kézírásuk.

Kapcsolódó hírek