Solar Impulse 2: sikeres utolsó felszállás

iho/repülés   ·   2016.07.24. 08:45
cairo_si2_start0

Az utolsó szevasz a földön felszállás előtt, balról Bertrand Piccard, jobbról André Borschberg. Találkozó az Emírségekben (fotó: Solar Impulse 2 weboldala)

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban 1 óra 28 perckor sikeresen fölszállt Kairóból a Solar Impulse 2, hogy a tizenhetedik, utolsó szakasz végén megérkezzen Abu-Dzabiba, oda ahol az egész kalandos, történelmi repüléssorozat megkezdődött. A két pilóta közül az utolsó repülés Bertrand Piccard teljesíti: a fölszállás után délkeletnek tartva a Sínai-félsziget mellett repült el, majd a magyarok által is kedvelt egyiptomi üdülő, Gurdaka, lánykori, vagy inkább utazási irodás nevén Hurghada fölött egy határozott balfordulóval a „célegyenesbe kanyarodjon”. A szakasz valamivel több mint 2800 kilométer hosszú, cikkünk megjelenésekor Piccard már közel 500 kilométert teljesített.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek