Sólyom engedélyek: hatósági helyzetkép

MTI   ·   2013.08.14. 16:23

Folyamatban van a Sólyom Hungarian Airways közlekedési hatósági engedélyeinek elbírálása, kiadása. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a távirati iroda érdeklődésére közölte, hogy a szükséges működési engedély (OL), valamint üzembentartási engedély (AOC) kiadása a Sólyom Hungarian Airways utas, postai küldemény és áru kereskedelmi légi szállítás területére vonatkozóan folyamatban van, engedélyt még nem bocsátottak ki.

A hatóság emlékeztetett arra, hogy Sólyom Hungarian Airways megvásárolt egy kis céget, amely több érvényes engedéllyel rendelkezik a légi közlekedés területén. Ezek kis motoros repülőgépek, vitorlázó gépek üzemeltetésére, karbantartására érvényesek.

Szintén folyamatban van a műszaki szakterületen légi járművek folyamatos légi alkalmasságát fenntartó szervezet engedélyének átalakítása kisgépes üzemelésről nagy gépes kereskedelmi üzemelésre. Egy légi jármű tekintetében előzetes lajstromjel kijelölése megtörtént, a lajstromba vétele folyamatban van - írja tájékoztatásában a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

Vágó József, a Sólyom Hungarian Airways vezérigazgatója a cég július végi budapesti bemutatkozó sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a különböző hatósági engedélyek megszerzését május 31-én elindították, így reményeik szerint hamarosan minden engedéllyel rendelkezni fognak a repüléshez.

A Magyar Nemzet szerdai számában arról írt, hogy hamarosan jegyet árul a Sólyom Hungarian Airways.  A lap arról értesült, hogy szerdán aláírja a szerződést az online jegyértékesítésről a Sólyom Hungarian Airways és az egyik közismert helyfoglalási rendszert üzemeltető cég.

Kapcsolódó hírek