Sólyom: ötvenezret már kaptak az alkalmazottak

iho   ·   2013.10.21. 13:00
cim2

Az adóvégrehajtás alatt álló cégek számláin az általános gyakorlat szerint inkasszó van, mindaddig, amíg ki nem egyenlítik lejárt köztartozásaikat. A Népszabadság Sólyom-dolgozóktól úgy tudja: házipénztárból már kaptak ötvenezer forint előleget a bérekhez.

– A munkabérek után esedékes járulékokkal tartozunk a NAV-nak, azonban hamarosan megoldódik ez a kérdés. Az a cég, amely munkabért nem tud fizetni, aligha képes rendezni a közterheket – mondta a lap megkeresésére Vágó József, hangsúlyozva: reményei szerint napokon belül megoldódik a kérdés, kifizetik a járulékokat és béreket is. Az engedélyezési eljárásokkal kapcsolatban elmondta: a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei hétfőn utaznak ki Bournemouthba A’lmos vezér légialkalmassági vizsgálatára, a Sólyom megvette a repülőjegyeket a hatóság embereinek.

Oda-vissza – tette hozzá. Vágó József azonban személy szerint „elégedetlen a hatóság hozzáállásával és szakmaiságával”. – Egyre több adattal rendelkezünk, amelyek alátámasztják a hatósági eljárások szabálytalanságát és szakszerűtlenségét – mondta Vágó, de nem bocsátkozott a részletekbe.

Egy a laphoz eljutott meghívó szerint az Országgyűlés sport és turizmus bizottságának elnöke, Bobák Zsolt (Fidesz–KDNP) meghívta a bizottság november végi ülésére Lucsik Jánost, a Sólyom Holding ügyvezetőjét, mert tájékozódni kíván a légitársaság alapításának állásáról. Mindezt azzal indokolta, hogy a Malév csődjét mennyire megszenvedte a turisztikai szektor és a nemzetgazdaság, így kívánatos volna egy új nemzeti légitársaság.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek