Szeretik az automatát a brazilok

B. Cs.   ·   2012.11.13. 17:30
T2005_1206k

A Volvo FH teherkocsik 91 százalékához megrendelik a kényelmesebb munkavégzés eme eszközét a brazilok – adta hírül a Volvo.

Amikor 2003-ban a svédek bevezették ezt az extrát, a dél-amerikai piacokon kicsi volt az érdeklődés, annyira, hogy csupán a teherautók 3 százalékához kérték az első négy évben. A vásárlók felesleges luxusnak tartották a technikát és bizalmatlanok is voltak.

I-shift váltó a Volvókban <br /> (fotó: Volvo)

Az automatizált rendszerek azóta népszerűek lettek, ráadásul Brazíliában az eladások is többszörösére nőttek, így már terjedni kezdett az ilyen váltók használata. A gyártó alacsonyabb fogyasztást és kevesebb karbantartást ígért és mivel ez be is bizonyosodott, a vásárlók bizalmatlansága elmúlt. 2009-ben már a járművek 40 százalékához, 2011-ben már a 74 százalékához kérték az i-shiftet a dél-amerikai országban.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.