Talált tárgyak: mit hagynak az utasok a gépeken?

TTG Hírlevél   ·   2012.10.04. 14:30
cabin_economy-class_cim

A Skyscanner utazási portál közzétette legújabb felmérésének eredményét azokról a tárgyakról, amelyeket a feledékeny utasok szerintük a leggyakrabban hagynak kiszálláskor a repülőgépek fedélzetén.

A fejfölötti tartókban is sokmindent talál a személyzet leszállás után

Mint kiderült, az elvesztett holmik valamivel több mint egyharmadát általában a könyvek (18 százalék), a mobiltelefonok (9 százalék) és a különböző újságok, illetve magazinok (8 százalék) teszik ki.

Hasonló arányban (8-8 százalék) maradnak a repülőgépeken a különböző ruházatok és szemüvegek, miközben az utasok 6%-a feledkezik meg a saját tulajdonú (tehát nem a légitársaságtól kapott) fejhallgatójáról, s hasonló arányt (5 százalék) képviselnek az útlevelek és más személyazonosító okmányok is. A felmérés készítői egyaránt 3 százalékot regisztráltak a videokamerák és fényképezőgépek, az iPadok és az élelmiszerek esetében, míg a játékkonzoloknál, a kézitáskáknál és a gyermekjátékoknál mindhárom kategóriában már csak 2 százalékos az elvesztési arány.

Érkezés, kiszállás: biztos, hogy minden nálunk van?...

A Skyscanner az egyéb tárgyakat (összesen 23 százalék) egyenként nem nevesíti, de néhány kirívó példát azért megemlítenek. Közülük a gyűrűk vagy műfogsorok hanyag gazdái mellett kétségtelenül az az utas számít „rekordernek”, aki egyszer egy harsonát felejtett a repülőgépen.

Kapcsolódó hírek