Terelőút a zúzott köves parkolón át

iho   ·   2013.05.06. 12:53

A napokban a kivitelező elkezdte az egri Knézich Károly utcai csapadékcsatorna építését, amelyet útfelújítás követ.

A munkálatok idejére, hétfőtől várhatóan június elejéig jelentősen változik a forgalmi rend Egerben. Egyirányúsítják a Knézich utcát a Tűzoltó téri híd és a Markhot Ferenc Kórház gazdasági bejárata közötti szakaszon: a forgalom a Tűzoltó tér irányából haladhat a kórház felé. A Balassi utcából csak a Minaret felé lehet kihajtani, míg a Markhot utca felől csak a Knézich utca közepéig, a kórház gazdasági bejáratáig lehet behajtani.

A Minaret környékéről a belvárost csak a Torony utca–Vécsey Sándor utca útvonalon, a Vécsey völgy út irányába, vagy a Torony utca–Servita utca útvonalon a Felsőváros felé lehet elhagyni. Ugyancsak lényeges, hogy a kivitelező mind a gépjármű-, mind a gyalogosforgalmat a patakparti, jelenleg zúzott köves parkolóként használatos részre tereli át!

A munkálatok során 90 folyóméter csapadékcsatornát cserélnek ki, és 600 négyzetméter útfelületet aszfaltoznak. A Markhot Ferenc Kórház felőli oldalon 45 folyóméter hosszban épül új járda. A beruházást Eger 25 millió forintból valósítja meg.

Kapcsolódó hírek