Titokban döntenek a Malév-járatok sorsáról

iho/repülés   ·   2012.07.10. 09:02

Egy-két hónap múlva derülhet ki, hogy mely cégek repülhetnek azokon az útvonalakon, amelyeken egykor − bilaterális egyezmények alapján − a Malév szállította az utasokat. A hatóság szerint az eljárások nem nyilvánosak – írja a Napi gazdaság.

Egy-két hónap múlva derülhet ki, hogy mely cégek repülhetnek azokon az útvonalakon, amelyeken egykor − bilaterális egyezmények alapján − a Malév szállította az utasokat. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a gazdasági lap kérdésére nem közölt részleteket arról, hogy mely társaságok pályáztak a légi útvonalakra.

Az NKH szerint az eljárások nem nyilvánosak, így a Légügyi Hivatal nem hozhatja nyilvánosságra a részleteket. A tel-avivi jogosultságra július 4-ig, az ukránra pedig július 6-ig nyújthattak be kérelmet a jelentkezők. Az érdeklődők e napokon még postára adhatták kérelmüket, így a postai átfutás miatt még érkezhet kérelem.

A közigazgatási hatósági eljárás azonban ezen időpontokban megkezdődött, határideje harminc nap, ami bizonyos körülmények esetén további harminc nappal meghosszabbítható − hivatalos eredményre így legkésőbb szeptember első napjaiban lehet számítani az NKH szerint. A hivatal néhány hete − cégnevek említése nélkül − arról tájékoztatott, hogy egy-egy ajánlat már érkezett. (A Wizz Air és a Travel Service a Malév leállása után nem sokkal már sürgette a hatóságot a mielőbbi kijelölésre.)

Kapcsolódó hírek