Tizenhat százalékra vár az M86-os

iho/közút   ·   2016.05.30. 11:15
csornai_utepites0

Akár gyorsulási verseny is lehetne, de itt most másról van szó... (fotók: MTI/Krizsán Csaba)

A mintegy harmincnégy kilométer hosszúságú szakasz a pénzügyi kifizetést tekintve nyolcvannégy százalékos készültségben van. Csorna és Beled között befejeződött az aszfaltozás, már csak a vadvédő kerítések felállítása, szalagkorlát építése, a forgalomtechnikai táblák kihelyezése, és növénytelepítés van hátra.

Beled és Hegyfalu között a kötőrétegig elkészült az aszfalt, jelenleg a kopóréteg építésénél tartanak, amelyet meleg aszfaltozással és hengereléssel végeznek. A kivitelezést a Közgép Zrt. és a Strabag Zrt. által alkotott konzorcium végzi, nettó 65,9 milliárd forintért. A beruházás nyolcvanöt százalékban uniós és tizenöt százalékban hazai forrásból valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek