Tizenkilenc új autóbuszt állított forgalomba Csongrád-Csanád vármegyében a Volánbusz

iho/közút   ·   2023.06.15. 17:20
00_helykozi_volvo

Új Volvo buszokkal Szegedről az Észak-Dunántúlra és akár a Balatonra is!

A Volánbusz immár öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében eddig kilencvenkilenc új autóbusz érkezett Csongrád-Csanád vármegye háromszáz példányos járműállományába. A flotta most újabb tizenkilenc korszerű, dízelüzemű, a legmodernebb Euro6 környezetvédelmi besorolású motorral hajtott autóbusszal frissült, így a Volánbusz a MÁV–Volán-csoport jármű-fiatalítási programjában 2018 óta a vármegye állományának már csaknem negyven százalékát lecserélte.

A tizenkilenc hosszított, nagy befogadóképességű, szóló kivitelű Volvo B6SC-8900 típusú jármű Szeged, Hódmezővásárhely, Makó és Szentes vonzáskörzetében, a vármegye területének jelentős részén közlekedik, illetve összeköti Szegedet Bács-Kiskun vármegye nagyobb településeivel, illetve Debrecennel, de eljut a Dunántúlra és a Balaton térségébe is, siófoki és veszprémi célállomással. Az érintett autóbuszvonalakon éves szinten mintegy 7 milliószor utaznak a magyarok.

Ma már nincs olyan járása az országnak, ahol ne tűnnének fel a társaság új buszai. A MÁV–Volán-csoport jármű-fiatalítási programjában – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – 2290 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz, és a vállalat további 210 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással. Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a társaság 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte, míg Csongrád-Csanád vármegyében 550 autóbusz-vezetővel több mint 54 millió utazásról gondoskodott 36 helyi és 87 helyközi autóbuszvonalon.

  • A szegedi telephelyre tizenhárom jármű érkezett, amik a vármegyeszékhelyről Deszkre, Zákányszékre, Üllésre, Ásotthalomra, Kübekházára, Pusztamérgesre, Makóra, Tiszaszigetre, Röszkére, Sándorfalvára, Dócra, Algyőre, Pusztaszerre, Csongrádra, Forráskútra, Kistelekre, Baksra, Ópusztaszerre, Öttömösre, Ruzsára, Soltra közlekednek, illetve közülük több a vármegye határát átlépve Gyulára, Kecskemétre, Bajára, Kiskunhalasra, Kiskunmajsára, Kiskőrösre Kalocsára, Bácsalmásra, Csólyospálosra, Debrecenbe, valamint a Dunántúlra: Siófokra és Veszprémbe is szállítja az utasokat.
  • A makói telephelyre érkezett egy Volvo Szegedre, Hódmezővásárhelyre és Tótkomlósra,
  • míg a hódmezővásárhelyi telephely két új busza Békéssámsonra, Tótkomlósra, Orosházára, Székkutasra és Makóra közlekedik.
  • A szentesi telephelyen három Volvo fiatalította az állományt, amik a Csongrád–Szeged, Szentes–Derekegyház, Szeged–Deszk, Tömörkény–Szeged, Szeged–Makó vonalakon álltak forgalomba.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek