Turbó körforgalmak épülnek az M5-ös autópálya és az 54-es főút találkozásánál

iho/közút   ·   2019.07.15. 18:20
turbokorforgalom_kecskemet0

Jó ütemben halad az 54-es főút kapacitásbővítése, 2019 júliusában megkezdődik az M5 autópálya „91 – Kecskemét dél” kijáratánál az 54-es főúttal alkotott csomópontok átépítése. A jelenlegi csomópontok turbó körforgalmakká épülnek át.

A beruházással, várhatóan 2020. második negyedévétől jelentős mértékben javul Kecskemét elérhetősége, és a város déli ipari területén található vállalkozások kiszolgálása is. A kapacitásbővítésnek köszönhetően csökkennek az útszakaszon időszakosan jelentkező torlódások, ezáltal a közlekedők rövidebb idő alatt érhetik el az M5 autópályát.

Most még ilyen a csomópont

A munkálatok ideje alatt az autópálya fel- és lehajtó ágait lezárják, így az 54.-es főútról nem lehet majd az M5 autópályára felhajtani, és az M5 autópályáról történő lehajtás is szünetel az érintett kijáratnál. Kecskemét és Jakabszállás között az építési terület környezetében 40–60 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben. Az autópályán közlekedők a „91 – Kecskemét dél” kijáratnál lévő pihenőhely szolgáltatásait az átépítés ideje alatt is zavartalanul vehetik igénybe.

A Budapest felől érkezők a „81 – Kecskemét Északi elkerülő” kijáratnál a 445. számú Kecskemét Északi elkerülőn közlekedve tudják az 54-es főutat megközelíteni. A Szeged felől érkezők pedig a „109 – Kiskunfélegyháza észak” kijáratnál Városföld felé haladva az 5-ös főúton közlekedve érhetik el az 54-es főutat. A nagyobb csomópontokban és terelőútvonalként kijelölt szakaszokon tájékoztató táblák segítik az eligazodást.

Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan 2019. november közepéig áll fenn.

A beruházás keretében már elkészült a turbó körforgalom az 54-es főút és a Barényi Béla utca kereszteződésében a hozzá tartozó kettő kerékpáros aluljáróval együtt. Jelenleg az 5-ös főúton és a Daimler úton tervezett turbó körforgalmak építése, valamint a három kerékpáros aluljáró építése van folyamatban.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.