Új buszok érkeznek a Volánbuszhoz

MTI   ·   2013.04.26. 16:24

A bérlet 2013. május 1-től 2016. december 31-ig szól, nettó 356,9 millió forint díjjal tervezve.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) ezzel olyan magas komfortfokozatú, nagy befogadóképességű autóbuszokkal bővíti járműparkját, amelyekkel gyors, kényelmes autópályás közlekedést biztosít Budapest és a megyeszékhelyek között. Az autóbuszok autópályán óránként 100 kilométeres sebességgel is közlekedhetnek, legalább EURO IV-es besorolású motorral rendelkeznek - áll a közleményben.

A cég Budapestről Hévízen át Zalaegerszegre, Szekszárdon át Harkányba és Bajára, valamint Kaposvárra közlekedő járatain kívánja az új autóbuszokat forgalomba állítani. A járművek ingyenes Wi-Fi-vel, egyesek WC-vel is fel vannak szerelve és interneten keresztül is lehet rájuk jegyet vásárolni.

A közlemény szerint a Volánbusz Zrt. tavaly december 21-én írt ki közbeszerzést 15 belföldi, távolsági, emelt sebességű engedéllyel rendelkező autóbusz 2016. december 31-ig történő bérlésére, de csak 7-re érkezett érvényes ajánlat.

A Volánbusz Zrt. igazgatósága engedélyezte a társaságnak, hogy a 8 autóbuszra, amelyre nem érkezett érvényes ajánlat, új közbeszerzési eljárást folytasson le.

Kapcsolódó hírek