Új légitársaság: amennyit most tudni lehet róla

iho/repülés   ·   2013.01.26. 14:00
cim

A Magyar Légiutak a Világra Zrt. igazgatótanácsának elnöke, Csiky László az iho.hu kérdésére kommentálta a nemrég megjelent sajtóértesüléseket, és mindenekelőtt jelezte: a cég az alakulás mostani fázisában, üzleti okokból, még nem akar részletes információkat közreadni, a mostani sajtóhírek sem a társaság kezdeményezésére kerültek napvilágra.

A Zrt. tavalyi megalakulása óta felgyorsult a Hungarian World Airways indításának előkészítése. A 2013-as év a stabil pénzügyi alapok megteremtésének, a működés megkezdésének, a piacon való megjelenésnek az időszaka Európában és Észak-Amerikában, a hub-ok kiépítésével összesen napi 130 járattal.

A jövő évre indulhatnak be a társ-légitársaságok Afrikában, Ázsiában és Ausztráliában. Budapest az egyik fontos tranzitpontja lesz a kiépülő interkontinentális hálózatnak.

Csiky László annyit megerősített a megjelent értesülésekből, hogy a magyarországi légitársaság valóban Airbus A320-as gépekkel akar indulni, a későbbiekben pedig a társ-légitársaságokkal együtt fejleszti flottáját.

A HWA hagyományos légitársaság lesz, több osztályos minőségi kínálattal, ugyanakkor a diszkontokra jellemző kis létszámú, de hatékony vezetéssel. A társaság a nagy gyűjtő repülőterekre repül, nem a diszkontok által általában használt kisebb és „félreeső” légikikötőkbe.

A HWA sikeres tárgyalásokon van túl a külföldi befektetőkkel, és felvette a kapcsolatot a magyar kormánnyal is. Magán légitársaság, de mint magyar hordozó, részt vállalna az állami intézményekhez kötődő légi szállítási, utaztatási feladatokból.

A Magyar Légiutak a Világra Zrt. türelmet kér a magyar légiközlekedés jövője iránt elkötelezett közvéleménytől. Amint az üzlet kiépítése lehetővé teszi, a társaság készen áll a részletes tájékoztatásra, és természetesen nyilvánosságra hozzuk majd a működésünk indulásának dátumát is – mondta az iho.hu-nak Csiky László, a Zrt igazgatótanácsának elnöke.

Kapcsolódó hírek