Új, menetrend szerinti magánhajójárat a Balatonon

MTI/iho   ·   2023.06.24. 18:00
szent_benedek

Szent Benedek köti össze az északi és a déli partot: Balatonfenyvest és Szigligetet.

Új, menetrend szerinti, hétvégéken közlekedő magánhajójárat indult Balatonfenyves és Szigliget között. Még 1997-ben született meg a terv, hogy legyen a településnek kikötője a helyi vitorlásegyesületnek és menetrend szerinti hajójáratnak is helyet adva, ami mostanra valósult meg teljeskörűen.

A fenyvesi kisvasút, a Nagyberek és a csisztai termálfürdő miatt is érdemes lesz az északi partról Balatonfenyvesre hajózni, hiszen a Balatonnál már nem a turisták számát kell növelni, hiszen nincs hova, hanem az attrakciókét. Az új járat turisztikai és közlekedési szempontból is jelentős. Két olyan település vált szomszédossá általa, új lehetőségeket teremtve, amelyeknek egyedi balatoni attrakciói vannak.

A fenyvesi kikötőt üzemeltető Balaton Dock Kft. egy kishíján negyven éves hajót vásárolt meg, és hozott rendbe két év alatt; ez Szent Benedek néven közlekedik a két part között. Az új járatot a társaság szervezte és finanszírozza, és lehetőségei szerint a két érintett település is támogatja. A 45 személyes sétahajó szombaton és vasárnap naponta kétszer közlekedik oda-vissza a két település között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.