Újra árcsökkenés a benzinkutakon

iho/közút   ·   2012.05.07. 12:01

Újabb tíz forinttal csökken a benzinár, hat forinttal lesz olcsóbb a gázolaj a hazai kutakon szerdától – értesült a holtankoljak.hu piaci forrásból. Így a benzin országos átlagos ára 430 forintra csökken, a gázolajé 431 forintra.

A holtankoljak.hu adatai szerint az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább töltőállomások árai között elérheti literenként a 30 forintot is a benzin- és a gázolajár esetében is.

A múlt héten is tíz forinttal csökkent a benzinár, a gázolajé öttel. Tavaly ilyenkor 384 forint volt a benzin országos átlagos ára, a gázolajé pedig 362 forint.

Az árváltozás feltételezhető oka, hogy a múlt héten – csakúgy, mint azt megelőzően – esett mind az olaj, mind pedig a benzin és a gázolaj tőzsdei jegyzésára, miközben valamelyest erősödött a forint.

Kapcsolódó hírek

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.