USA: nem a földrengéstől, hanem a hurrikántól félnek

iho/repülés   ·   2011.08.24. 12:26
Boston_Logan_cim_1

Az Egyesült Államok keleti partvidékén a tegnapi 5,9-es erősségű földmozgás csak kisebb leállásokra és késésekre kényszerítette az övezetben működő reptereket és légitársaságokat. Egyes helyeken ugyan átmenetileg kiürítették a tornyokat is, ahol erősebben érzékelték a kilengést, de tartós károk sehol sem keletkeztek.

Boston Logan International: irányítótorony

Az FAA leállította a közlekedést, de miután a Kennedy, a La Guardia, a washingtoni Reagan és a bostoni Logan személyzete megvizsgálta a pályákat, a gurulókat és az épületeket, és nem találtak komoly károsodást, 25-45 perc elteltével a szövetségi légügyi hivatal engedélyezte a további repüzemet. A JFK 222 járata késett valamennyit, a Reagan National 112, a Logan pedig 117 késést regisztrált, ez egy reptéri szakértő szerint megfelel egy alapos nyári vihar okozta szokásos késési számnak.

New York, Kennedy: a hatos és hetes terminál

Mint a hírügynökségek megjegyzik, a keleti partvidék létesítményeit nem annyira földrengésveszélyre, mint inkább a hurrikánok támadására készítették fel és erősítették meg az elmúlt években. A legfeltűnőbb kár, amit a mostani rengés okozott, az volt, hogy repedések jelentek meg a Washington Monument oszlopán. A földrengéshez képest sokkal komolyabb veszélyhelyzetre készülnek a keleti partvidéken, ha lecsap az Irene hurrikán.

Kapcsolódó hírek