Ütközések Északon

iho/repülés   ·   2011.09.05. 16:18
Cessna_Caravan_fedex_cimkep

Egy Cessna Caravan és egy Cessna 207-es Alaszka légterében ütközött össze, a Caravan 24 éves kereskedelmi pilótája életét vesztette, a másik gép 26 éves idahoi pilótahölgye le tudta tenni sérült gépét egy-két mérfölddel arrébb. Mindkét Cessnán csak a repülőgépvezetők voltak a fedélzeten, mindketten az ütközés helyszínétől száz mérföldre keletre lévő Bethel városába tartottak. Nem volt sem köd, sem eső, de a felhőalap a terep fölött mindössze ezer láb azaz kb. háromszáz méter magasan volt a baleset helyszínén. Az Anchorage Daily News megjegyzi, hogy ez volt a harmadik repülőgépes ütközés idén nyáron Alaszkában.

Cessna Caravan - a rurális vidékek kedvelt gázturbinás szállítógépe

Szinte ugyanakkor két tapasztalt vitorlázórepülő vesztette életét a Sziklás-hegységben Kanadában, Brit-Kolumbiában. A pilóták Invermere repülőteréről, Calgarytól száz mérföldnyire párban indultak távrepülésre, és aAz AVweb összefoglalója szerint akkor akadt össze a gépük szárnya, amikor ugyanabban a termikben spiráloztak. Mindkét pilóta elvesztette uralmát a gépe földött, mindkét gép az alattuk lévő hegyoldalra zuhant.

Kapcsolódó hírek

Repülés Repülésbiztonság

Leáll a Boeing rentoni üzeme

iho/repülés   ·   2024.01.25. 15:00

Szokatlanul őszinte és világos útmutatást adott az FAA, az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala a Boeingnek arról, az utóbbi idők fejleményei után mi a teendője – a repülőgépgyártó hosszú rehabilitációs folyamat előtt áll.