Útzár, orkán és özönvíz

iho   ·   2014.05.14. 09:43
kiontaBalatoncim

A heves esőzések nyomán a Répce áradása miatt hétfőn 9 óra 30 perctől teljes útzárat vezetett be a Magyar Közút a 8637-es jelű Bük-Acsád összekötő úton, amely azóta is érvényben van – írja a vaol.hu. Emellett több alsóbbrendű úton is teljes útzárat rendeltek el a kialakult ár-és belvízhelyzet miatt, amelyek listájáról szintén a honlapon tájékozódhatunk.

(Szuszán Hajnalka korábbi felvétele)

Az idokep.hu azt írja, a négy évvel ezelőtti májusi időjárás köszönt be a héten. 2010 májusában olyan özönvíz és szélvihar volt, hogy 3-4 nap leforgása alatt országszerte öt Balatonnyi vízmennyiség hullott a földre.

Szerdától markáns ciklon érkezik a Kárpát-medencébe. A szombatig lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja, akár kétszeresen is, a május havi átlagot, néhol akár 50–100 milliméternyi eső is eshet. Orkán erejű szél jöhet: csütörtökön és pénteken az északnyugati szelet 80–100 km/órás széllökések is kísérhetik a Dunántúlon, de a Bakonyban 110 kilométer/órás szél sem kizárt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.