A Malév-üzlet kudarca: a Hainannak is gondjai vannak

iho/repülés   ·   2012.01.31. 11:00
cim_hainan

A Hainan Airlines 8 milliárd jüan bevétellel kecsegtető tőzsdei műveletbe fogott annak érdekében, hogy kezelni tudja mintegy 8 milliárd jüanos banki hitelét és növelje készpénztartalékát – adja hírül az Air Transport World.

Az eladósodás a gyors üzleti terjeszkedés következménye: egyrészt más cégek felvásárlása, másfelől az igen ütemes flottabővítés vitte a pénzt. 2011 végére mindez a társaság teljes hitelállományát már 16 milliárd jüan felé közelítette.

A Hainan A330-asa Budapesten: végül nem kellett a Malév

A társaság elnöke, Cheng Feng bejelentette: a pénzügyi terhek és a globális gazdasági visszaesés miatt a Hainan félre lép, nem kezd „szükségtelen” befektetésekbe, hogy így is csökkentse üzemi kiadásait. Az ATW online szerint ez késztette arra a Hainant, hogy felfüggessze a tárgyalásokat a financiálisan bajba jutott magyar légitársaság, a Malév megvételéről.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.