Az Air New Zealand lett az év légitársasága

iho/repülés   ·   2012.01.10. 14:00
Anz_cim

A tekintélyes légiközlekedési nemzetközi szaklap és portál, az Air Transport World kihirdette szokásos évi versenyének eredményeit: a „légiközlekedés Oscar-díja” idén az új-zélandi légitársaságé.

Díjat kap ugyanakkor a malajziai AirAsia, amely gyakorlatilag a diszkont-formát elsőként honosította meg ebben az ázsiai régióban. Az év legjobb regionális légitársasága a különösen jó repülésbiztonsági eredményekkel büszkélkedő ausztrál QantasLink lett.

Az All Nippon Airways a technológiai úttörőnek járó díjat a Boeing 787-es Dreamliner kibocsátó társaságaként kapta, míg az Etihad a legjobb utaskiszolgálásért járó kitüntetést elsősorban a prémiumszektorban elért sikereivel érdemelte ki.

Díjat kap a februári ceremónián a második legnagyobb orosz légitársaság, a bátor flottafejlesztő Transaero is, amely különösen intenzíven cseréli le gépeit a legmodernebb (nyugati) típusokra.

Az Alaska Airlines tevékenységében elsősorban a társadalmi kapcsolatokat és a környezetvédelem érdekében tett lépéseket ismerték el. És díjat kap a légitársaságok nemzetközi szövetsége, az IATA búcsúzó elnöke, Giovanni Bisignani is, aki különösen sokat tett a szervezet programjai révén a globális repülésbiztonságért.

Visszatérve az Air New Zealand méltatására: az ATW gárdájának választása a jelek szerint meglehetősen egyöntetű volt, a légitársaság ugyanis több szempontból bizonyult kimagaslónak 2011-ben. Nemcsak üzleti eredményeivel és kifogástalan repülésbiztonsági mutatóival, hanem azzal is, hogy mennyire elkötelezettje az alacsony fogyasztású, hatékonyan üzemeltethető, alacsony átlagéletkorú technikának.

Ugyancsak említi az ATW indoklása a társaság remek marketing- és médiamunkáját, piaci és társadalmi szereplését, azt a segítséget, amit az őszi földrengés után nyújtott a rászorulóknak. És, tegyük hozzá, az év repülés-esztétikai eseménye volt az új Air New Zealand dizájn megjelenése: az All Blacks nemzeti rugbycsapat támogatójaként kialakított bátor és igen szép fekete festés a társaság egy új A320-asán és B-777-esén.

Az átadási ceremóniát Szingapúrban rendezik február 13-án. Mind a helyszín, mind az „Oscar-díjas” légitársaság jelzi a dél-ázsiai, csendes-óceáni térség rendkívüli előretörését az elmúlt évek globális légiiparában.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.