Lesz cseh railjet Pozsonyban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.05.02. 15:00
RJ_01

A decemberi menetrendváltás óta mindennapos vendég Pozsonyban is az osztrák vasúttársaság railjet szerelvénye, nyártól pedig a csehek is leküldenek egy saját railjet szerelvényt, így két jeti is Pozsonyban éjszakázik majd.

Előző cikkünkben arról tájékoztattunk, hogy a szlovákoknak megtetszett a railjet, s szeretnék, ha Prágából is landolna egy Siemens-szerelvény a pozsonyi főpályaudvaron. Akkor még ellentmondásos információk láttak napvilágot, a szlovákok megerősítették, a csehek viszont elutasították azokat a híreket, miszerint a ČD és a ZSSK tárgyalnának egymással a railjet bevetéséről.

Megegyezett a ČD és a ZSSK, júniustól cseh railjetek is járnak Pozsonyba (fotó: České dráhy)

A csehek most bevallották, hogy mégis lesz railjet Pozsonyba, mégpedig a nyári menetrendi módosítástól, de legkésőbb június 15-étől. Az utolsó Prágából közlekedő belföldi járat, amely Prágát Leventevárral (Břeclav) köti össze, egyébként is Pozsonytól csupán nyolcvan kilométerre északra piheni át az éjszakát, így kézenfekvő döntés, hogy ezt hosszabbítják meg Pozsonyig. A járat Prágából 19:50-kor indul, a tervek szerint 23:43-ra érkezik Pozsonyba, visszafelé pedig első járatként, reggel 5 óra 10 perckor indul majd útnak, hogy 9:07-re a cseh fővárosban legyen.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek