Megjött a British első Álomgépe

iho   ·   2013.06.28. 08:58
cim2

Megérkezett Londonba a British Airways első Dreamlinere, a G-ZBJB lajstromjelű gép.

A társaság eredetileg nyolc 767-8-ast és 16 nagyobb 787-9-est rendelt, majd bejelentette a korábbi szándéknyilatkozat fix megrendeléssé alakítását a kompozit utasszállító legnagyobb, 10-es változatának beszerzésére is, ebből 18 példányt vásárol majd a British.

A most beérkezett géppel első ütemben a Kent grófságbeli Manston repülőterén gyakorolnak a személyzetek, majd a 787-est rövid távokon, belföldön és európai vonalakon repültetik, elsősorban a London–Stockholm vonalon.

Így startolt a gép Everettből... <br>(fotó: Boeing)

Ősszel illesztik a gépet valódi interkontinentális járatokkal a menetrendbe, az első két célállomás a tervek szerint szeptember 1-jétől Toronto és október 1-jétől New York Newark lesz, ezeken a vonalakon a várhatóan hamarosan megérkező második géppel együtt repül a British Airways.

A brit társaság gépét 214 utasra székezték be, 35-en repülhetnek a Club World, 25-en a World Traveller Plus és 154-en a World Traveller osztályon.

...és így landolt Heathrow-n <br>(fotó: Flightglobal)

A British Airways több mint 140 Boeing utasszállítót üzemeltet. Ötvenkettő B-777-es repül a társaság színeiben, és a BA tartja fenn jelenleg a legnagyobb 747-es flottát is, ugyancsak 52 géppel.

London ugyanakkor már jó ideje célállomása más társaságok Dreamlinereinek: járatot repül ezzel a típussal Heathrow-ra az amerikai United és a Qatar Airways is.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.