Mi a helyzet a Kápolna utcában?

Kemsei Zoltán   ·   2014.03.10. 12:15
00kicsi

A viszonylat talán csak a villamosbarátoknak, a vágánykapcsolat a villamosüzemnek is hiányzik. Immár közel tíz éve nem csörömpölnek a sárga szerelvények a kőbányai Kápolna utca nyúlfarknyi, mindössze kétmegállónyi szakaszán, magát a vágánykapcsolatot az új évezred elején használták utoljára.

Az alépítményig kibontott Liget téri megálló<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A 3-as villamos felújításának kezdetén felmerült ugyan a váltó visszaépítése, és a 28-as villamos ideiglenes Kápolna utcai végállomásoztatása, ám a Liget téri megálló felújítása miatt ez kivitelezhetetlen volt, a 28-asoknak a Pongrácz út torkolatában jelöltek ki ideiglenes végállomást. Ettől függetlenül kisebb-nagyobb építések, felbontások vannak, de egyiket sem egyértelműen a villamos kedvéért csinálták – bár a szükségvégállomás kialakítása továbbra is tervben van.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.