1-es: hétfőtől Tatabánya és Budaörs között a személyvonatok helyett pótlóbuszok járnak

iho/vasút   ·   2023.09.15. 09:55
01_1-es_szar

Szeptember 18-ától jelentősen megváltozik a menetrend a győri fővonalon.

A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújításának kezdetétől az utasoknak a három hónaposra tervezett vágányzár október 26-áig tartó első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítaniuk.

  • A pályakarbantartással érintett szakaszon napközben kizárólag menetirányonként és óránként egy személyszállító vonat fog közlekedni – tehervonatokon kívül –, a belföldi utasoknak is közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot biztosítva Bécs, Győr, Tatabánya és Budapest között. Ezek a vonatok Kelenföld és Tatabánya között nem állnak meg.
  • A reggeli időszakban Tatabánya felől egy G10-es és két személyvonat segíti a közvetlen eljutást a Déli, illetve a Keleti pályaudvar felé.
  • A személyvonatok helyett eltérő megállási renddel gyorsjáratú, valamint több helyen is megálló pótlóbuszok közlekednek majd Tatabánya és Budaörs között.
  • A soproni és szombathelyi intercityk Tatabányáig közlekednek, onnan közvetlen pótlóbusszal utazhatnak Budapest Kelenföldig.
  • Fontos, hogy a győri fővonalon utazók ne megszokásból utazzanak, hanem mindenképpen tájékozódjanak előre. A változásokról és az utazáshoz javasolt járatokról a www.mav.hu/egyesvonal weboldalon tudnak tájékozódni, amit folyamatosan frissítenek részletes információkkal, menetrendekkel, térképekkel.

A módosított menetrendek az online felületeinken (MÁV app, Elvira) várhatóan szombattól lesznek elérhetők. Az egyes járatok esetében a pótlóbuszos eljutást is ekkortól fogják jelezni a menetrendi keresők.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek