A BLS Cargo is kér a Vectronokból

iho   ·   2015.04.01. 08:45
400px_vectron

A BLS Cargo MS verziójú Vectronjai Svájcban, Németországban, Ausztriában, Olaszországban és Hollandiában is képesek lesznek közlekedni. A villamos gépeket a vasúttársaság a hollandiai Rotterdam és az Észak-Olaszországban található Melzo között, az úgynevezett Rajna–Alpok nemzetközi vasúti folyosón közlekedő, így az Alpok hegyláncai közt is áthaladó tehervonatok élén tervezi bevetni – írja az International Railway Journal.

A Siemens moduláris Vectron-mozdonycsaládjának újabb vásárlója lett a BLS Cargo személyében; a svájci magánvasút tizenöt többáramnemű villamos mozdonyt rendelt<br>(fotó: Railway Gazette)

A többáramnemű Vectronokkal a vasúttársaság több régi mozdonyát is nyugdíjazhatja, továbbá vontatási kapactását is bővíti, alkalmazkodva a megnövekedő szállítási igényeknek. A BLS szerint az új mozdonyokkal a társaság tovább erősítheti piaci pozícióját.

A német gyártó három adagban szállítja majd a BLS Cargónak a mozdonyokat. Az első járművek várhatóan 2016 második felében, míg az utolsók 2018-ban állhatnak forgalomba – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek