A Déli után a Nyugatit is bezárják

iho   ·   2015.03.13. 13:45
BBAAnyugati

A Kapella vágányzári információi szerint a teljes Nyugati pályaudvaron vágányzár lesz június 22. és július 6. között. A szűkszavú kiírás vágányfelújítást, felsővezetéki és biztosító berendezési karbantartást ígér, és mivel az egész állomást kizárják a forgalomból, nem(csak) az állomási vágányokon végezhetnek munkát, hanem akár a Ferdinánd-híd és a Városligeti elágazás környékén is.

Két hétig ki kell bírnunk a Nyugati nélkül<br>(fotó: Vörös Attila)

Külön érdekes lesz a személyvonatok sorsa. Csak remélni tudjuk, hogy nem Rákosrendezőt nevezik ki új végállomásnak, hanem a váci vonatokat tovább közlekedtetik a 100a vonalon. Zugló, Kőbánya alsó és Kőbánya-Kispest is jobb BKK-s átszállási kapcsolatokkal bír, mint Rákosrendező. Olyan verzióról is hallottunk, hogy a 70-es és a 100-as vonal személyvonatait összeforgatják, még a végén eljuthatunk Szobról Szolnokra átszállás nélkül...

Amíg a jobbnál jobb viszonylatokon törjük a fejünket, kíváncsian várjuk a vasúttársaság hivatalos vágányzári menetrendjét! Addig is adjunk ötleteket, mit lehetne még a két hét nyugalom alatt megcsinálni a pályaudvaron? Mondjuk a csarnokot, hogy ne csorogjon a nyakunkba a víz esős időben?

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek