A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások augusztus 22-étől

iho/vasút   ·   2016.08.20. 18:45
vaganyzar0
Tényleg kész lesz Fehérvár!

Székesfehérvár vágányhálózatának átépítése miatt a dél-balatoni, az észak-balatoni, továbbá a Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely vonalon a vonatok augusztus 28-áig nyári, vágányzári menetrend szerint közlekednek. A G43-as viszonylatú vonatok csak Kőbánya-Kispest–Gárdony–Kőbánya-Kispest között közlekednek. Vasárnapig ezek a hirdetmények érvényesek:

És befejezik a munkát Dombóvár környékén is!

A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon augusztus 28-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, pályakorszerűsítés miatt. Dombóvár és Kaposvár között a vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Pécs–Fonyód–Tapolca viszonylatú vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek, és onnan indulnak. Dombóvár és Kaposvár között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, amelyek Dombóvár alsó vasútállomást nem érintik.

Rendrakás Pusztaszabolcsnál

A Pusztaszabolcs–Dombóvár vasúti szakaszon augusztus 22-étől 31-éig, a hirdetményen megjelölt váltakozó állomásközben pályakarbantartás lesz. A munkák miatt a vonatok menetrendje módosul, illetve Pusztaszabolcs–Sárosd, Szabadegyháza–Sárbogárd, Sárosd–Simontornya, Sárbogárd–Pincehely, Simontornya–Keszőhidegkút-Gyönk, illetve Pincehely–Szakály-Hőgyész között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A soha véget nem érő szerencsi felújítás

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-Start. A gyorsjáratú autóbuszok nem térnek be a vasúti megállóhelyekhez.

Vonatpótlás Hatvannál

A Hatvan–Somoskőújfalu vasútvonalon augusztus 22-étől 31-éig pályafelújítást végeznek. Ez idő alatt a vonatok helyett, a teljes útvonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Mezőhegyest befejezik, majd elkezdik

Mezőhegyes és Kétegyháza között augusztus 28-áig, és az ezt követő fázisban szeptember 30-áig pályakarbantartást végeznek. A munkák miatt a Békéscsaba–Kétegyháza–Mezőhegyes–Újszeged vasútvonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vágányzár ideje alatt a vonatok csak Kétegyháza állomásig közlekednek és onnan is indulnak. Békéscsaba–Kétegyháza állomás között az eljutást a Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vasútvonalon közlekedő vonatokkal biztosítja a MÁV-Start. A vonatpótló buszok Végegyháza és Végegyháza alsó vasúti megállóhelyet nem érintik.

Csendes hosszabbítás

Vésztő–Gyoma, illetve Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat október 28-áig. Az utasoknak ez idő alatt Vésztő és Szeghalom, illetve Vésztő és Gyoma között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk. A múlt héten még úgy volt: augusztus 31-ére végeznek...

Kész lesz a pálya Zalaszentivánnál

A GYSEV Sopron–Szombathely–Zalaszentiván vasútvonalán augusztus 25-én 18:00 óráig pályafelújítás miatt a hirdetményen szereplő vonatok a fejlécükben megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Zalaszentiván között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek