A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások július 17-étől

iho/vasút   ·   2017.07.16. 18:45
vaganyzar0
Már csak két hét a villanykettesig!

A Budapest–Esztergom vasútvonalon villamosítási munkák miatt megváltozott a menetrend. Július 29-éig Budapest Árpád híd autóbusz állomás és Esztergom között autóbuszok pótolják a napi utolsó, illetve utolsó előtti vonatokat: az Esztergomból Budapest felé 22:10-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:20-kor és 23:20-kor induló vonatok helyett. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat.

Ezen a héten még buszozni kell a 35-ösön

A Kaposvár–Siófok vonalon július 23-áig Kaposvár és Mernye között karbantartás miatt módosított menetrend van érvényben, az utasokat vonatpótló buszok szállítják.

Ez is mindjárt kész! Még jobb lesz az elővárosi közlekedés!

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalon az Érd és Százhalombatta közötti felújítások miatt az elővárosi vonatok módosított menetrend szerint közlekednek július 28-áig.

A 40-es aljának még van egy kis híja

A Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon július 23-áig, illetve július 24-étől augusztus 31-éig Rétszilas és Dombóvár között dolgoznak a pályakarbantartók. A munkák miatt módosított menetrend lesz érvényben, Sárbogárd és Dombóvár között pedig vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A Gemenc expressz vonatok kiindulási- és célállomása a Déli pályaudvar lesz a Keleti helyett. A személyvonatok pótlóbuszai a rétszilasi állomást nem érintik, helyette Rétszilas alsó megállóhelynél állnak meg. Sáregres községet sem érintik, az utasokat Sáregresi elágazás autóbusz megálló és Sáregres Kossuth Lajos út 43. szám alatti megálló között ingázó kisbusszal szállítják el. A pótlóbuszok utasait Szárazd község helyett Keszőhidegkút-Gyönk vasútállomás és Szárazd Községháza buszmegálló között ingázó kisbusszal szállítják el. A vágányzár ideje alatt a Kvarner nemzetközi vonatpár kerülő útirányon, Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes érintésével közlekedik.

A Dunaújváros–Simontornya között közlekedő személyvonatok Dunaújváros és Cece között járnak, Cece és Simontornya között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat. A Pécs–Fonyód–Tapolca viszonylatú vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig, illetve állomástól közlekednek, továbbá Dombóvár és Kaposvár között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni.

Apróságok a 70-esen és a 71-esen

A Budapest–Vác–Szob, illetve a Budapest–Vácrátót–Vác vonalon július 22–23-áig Rákospalota-Újpest és Veresegyház közötti pályakarbantartás miatt a vonatok menetrendje megváltozik.

A már ismert júliusi ózdi meló

A Miskolc–Ózd vonalon július 31-éig karbantartást végeznek. A munkák miatt Kazincbarcika és Ózd között minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

A nagy nemzetközi kerülés

A Mezőpeterd és Biharkeresztes között végzett pályakarbantartás miatt július 27-éig a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Corona és a Hargita nemzetközi IC vonatpárok Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány felé, kerülő útvonalon közlekednek. Az Ady Endre nemzetközi IC vonatpár a vágányzár ideje alatt nem közlekedik. Berettyóújfalu és Biharkeresztes között augusztus 25-éig vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat.

Kis vonal, nagy menetrend-módosítással

Szarvas és Orosháza között augusztus 31-éig a vonatok menetrendje módosul, valamint vonatpótló autóbuszok közlekednek ezen a szakaszon.

Az egyik dél-alföldi vonatpótlás

Gyula és Sarkad között július 30-áig pályakarbantartás lesz. Emiatt a vonatok menetrendje módosul, továbbá Gyula és Kötegyán között vonatpótló buszok viszik az utasokat.

A másik dél-alföldi vonatpótlás

A Budapest–Cegléd–Szeged vonal Nagykőrös és Kecskemét közötti szakaszán pályakarbantartást végeznek, emiatt módosított menetrend lesz érvényes. Július 22-én Kecskemét és Nagykőrös között pótlóbusz szállítja az utasokat Kecskemétről az első Budapestre közlekedő személyvonat, illetve Ceglédről az utolsó Kecskemétre tartó vonat helyett. Július 17–21-éig Nagykőrös és Kecskemét állomás között minden járat helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek