A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások július 31-étől

iho/vasút   ·   2017.07.29. 16:15
vaganyzar0
2-es: ez már egy másik munka

Augusztus 5-étől szeptember 9-éig több módosításra kell készülniük az esztergomi vonalon utazóknak a Rákosrendező és Esztergom között végzett pályakarbantartások miatt.

  • Augusztus 5-étől 7-éig és 26-ától 28-áig, Budapest és Esztergom között minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik.
  • Augusztus 7-étől 20-án hajnalig, 21-étől 26-án hajnalig, 28-ától szeptember 9-én hajnalig a késő esti és éjszakai vonatok helyett közlekednek vonatpótlók a vonal teljes hosszán. Az Esztergomból Budapest felé naponta 21:11-kor, 22:11-kor, valamint csak munkaszüneti napokon 20:11-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba naponta 21:20-kor, 22:20-kor és 23:20-kor, továbbá csak munkaszüneti napokon 20:20-kor indulók helyett járnak pótlóbuszok.

A vonatpótló buszok Budapestről, a Volán Árpád hídi buszpályaudvaráról indulnak és oda is érkeznek a vágányzárak idején. A pótlóbuszok megállói – a közút vonalvezetése miatt – esetenként eltérnek a vasútállomásoktól, megállóhelyektől. Az E jelzésű vonatpótlók Budapest, Árpád híd és Esztergom között járnak, Pilisvörösvár vasútállomás, Bányatelep és a Solymári elágazás (Auchan áruház) felé kanyarodnak, míg az S jelzésű vonatpótló buszok Budapest, Árpád híd és Piliscsaba vasútállomás között közlekednek, a solymári vasútállomás és a pilisszentiváni községháza felé kerülve az utasok le- és felszállása céljából. Klotildliget és Piliscsaba, továbbá Pilisvörösvár és Szabadságliget között külön vonatpótló buszok biztosítják a ráhordást.

Esztergom a másik irányból is kizárva!

Az Esztergom–Almásfüzitő–Komárom vonalon augusztus 5-étől 6-áig és augusztus 26-ától 27-éig a Rákosrendező–Esztergom közötti karbantartások miatt, Esztergom és Tokod között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Egy kis munka a 11-esre is jut

A Győr–Veszprém vasútvonalon augusztus 1-jétől 10-éig végzett pályakarbantartás miatt több vonat menetrendje módosul, illetve Zirc és Veszprém között vonatpótló buszok viszik az utasokat.

Ez a jól ismert felújítás a 40A-n

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalon az Érd és Százhalombatta közötti felújítások miatt az elővárosi vonatok módosított menetrend szerint közlekednek augusztus 31-éig.

Ezt is tudjuk már kívülről: csinálják a 40-es alját

A Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon július 24-étől augusztus 31-éig dolgoznak a pályakarbantartók. A munkák miatt módosított menetrend lesz érvényben. A személyvonatok helyett Sárbogárd és Keszőhidegkút-Gyönk, az InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Gemenc expressz vonatok kiindulási- és célállomása augusztus 27-éig a Déli pályaudvar lesz a Keleti helyett. A személyvonatok pótlóbuszai a rétszilasi állomást nem érintik, helyette Rétszilas alsó megállóhelynél állnak meg. A vágányzár ideje alatt a Kvarner nemzetközi vonatpár kerülő útirányon, Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes érintésével közlekedik.

A Dunaújváros–Simontornya között közlekedő személyvonatok Dunaújváros és Cece között járnak, Cece és Simontornya között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat.

Esti és hajnali vonatpótlás Somogyban

A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vonalon július 31-én estétől augusztus 18-án hajnalig éjszakánként Kaposvár és Jákó-Nagybajom állomás között pályakarbantartás miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve vonatpótló autóbuszok szállítják az esti és a kora reggeli vonatok utasait.

Vonatpótlás a 90-esen – Felsőzsolca kimarad!

A Miskolc–Hidasnémeti vonalon augusztus 1-jéig, naponta 21:10-től 6:50-ig pályakarbantartás miatt a több vonat menetrendje módosul, illetve Miskolc-Tiszai és Forró-Encs állomás között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A pótlóbuszok hosszabb menetideje és a csatlakozások biztosítása miatt Felsőzsolca állomást a buszok nem érintik. Az 5339. számú vonat helyett a teljes útvonalon vonatpótló autóbusz közlekedik.

Ezen a vonalon augusztus 1-jétől 5-éig az éjjeli órákban is dolgoznak, akkor az esti és hajnali órákban Halmaj és Forró-Encs állomások között járnak a vonatpótló autóbuszok.

Augusztus 5-étől 7-éig pedig Forró-Encs és Hidasnémeti között az esti és a hajnali vonatokat pótolják autóbuszok.

Pótolják a szerelvényeket a 94-esen is

A Miskolc–Tornanádaska vonalon pályafelújítását végeznek augusztus 1-jétől 31-éig. Ez idő alatt Edelény és Tornanádaska között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni.

Vonatpótlás a 101-es végén

Berettyóújfalu és Biharkeresztes között augusztus 25-éig vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat.

A környék kész, most a pálya is följavul a 106-oson

A Debrecen–Nagykereki vonalon július 31-étől augusztus 14-éig, Sáránd és Nagykereki állomások karbantartás miatt az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

A jól ismert dél-alföldi mellékvonali vonatpótlás

Szarvas és Orosháza között augusztus 31-éig a vonatok menetrendje módosul, valamint vonatpótló autóbuszok közlekednek ezen a szakaszon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek