A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások március 20-ától

iho/vasút   ·   2017.03.19. 13:45
vaganyzar0
A „szokásos” esztergomi karbantartás

A Budapest–Esztergom vasútvonalon karbantartások miatt megváltozott a vonatok menetrendje március 31-éig. Ez idő alatt Budapest-Nyugati pályaudvarról Esztergomba öt perccel korábban indulnak a vonatok, míg az Esztergomból indulók öt-tíz perccel később érkeznek meg Budapest-Nyugati pályaudvarra.

Dél-Balaton: itt is „minden a régi”

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon pályakorszerűsítés miatt június 16-áig, a nyári menetrend életbe lépéséig minden vonat helyett Szántód-Kőröshegy–Balatonszentgyörgy, illetve Keszthely között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A vonatpótló autóbuszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az ahhoz legközelebb fekvő volán megállóhelyen állnak meg. Az autóbuszok a balatonszárszói vasútállomás helyett Balatonszárszó Községháza buszmegállónál állnak meg.

Minden ütemes gyorsvonat, illetve személyvonat Budapest-Déli pályaudvar–Székesfehérvár–Siófok viszonylatban és visszaúton is az eredeti menetrendje szerint közlekedik. A személyvonatok a pótlóbuszok hosszabb közúti menetideje miatt Balatonszentgyörgy állomásról általában később indulnak Nagykanizsa és Gyékényes felé és módosított menetrend szerint haladnak.

Az ütemes gyorsvonatok Balatonszentgyörgy–Keszthely között sem közlekednek, helyettük mindkét irányban vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni. A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a szintén felújítás alatt álló Kaposvár–Fonyód vonal teljes hosszán pótlóbuszok közlekednek.

Legfrissebb terepszemlénket itt találják meg.

Buszra kell szállni Várpalota és Székesfehérvár között

A Budapest–Székesfehérvár–Veszprém vasútvonalon március 20-án pályakarbantartást végeznek. Emiatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Székesfehérvár és Várpalota között vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Március 21-én – ugyancsak karbantartás miatt – Devecser és Boba között kell vonatpótló buszokkal utazni.

Éjszakai munkák Észak-Budapesten

Rákosrendezőnél március 23-tól 26-ig pályakarbantartást végeznek. A Budapest–Vác–Szob, illetve a Budapest–Vácrátót–Vác vonalon az éjszakai vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Egyetemisták! Vasárnap korábban indul a Campus!

A Jászboldogháza-Jánoshida–Újszász közötti karbantartási munkák miatt március 26-án a Miskolcról Szegedre közlekedő Campus expresszvonat módosított menetrend szerint, Miskolctól Jászboldogháza-Jánoshida állomásig korábban közlekedik.

Vonatpótlás a Jászság közepén

A Hatvan–Szolnok vonalon végzett pályakarbantartás miatt március 24-étől 27-éig a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász között valamennyi vonat helyett vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Március 28-ától 31-éig pedig Hatvan és Jászboldogháza-Jánoshida között lesznek vonatpótlók. Április 1-jétől 13-áig Hatvan és Jászberény között kell vonatpótló autóbuszokkal utazni.

Véget ér a felújítás a 120a-n

A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon, Tápiógyörgye és Újszász között március 24-éig végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Dolgoznak a 100-as tetején

A Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon március 20-ától 24-éig Pátroha és Kisvárda között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Hajdúsági vonatpótlás

Debrecen és Sáránd között karbantartást végeznek március 22-étől 24-éig naponta 8:00 órától 14:00 óráig. Emiatt néhány vonat helyett Debrecen–Sáránd, néhány vonat helyett Debrecen–Konyár, illetve Debrecen–Nagykereki között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A menetrend is módosul.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek